Kedai Makan Best, Murah Dan Sedap Di Bandar Baru Bangi

Kat area Bandar Baru Bangi mmg banyak tempat makan yg sodap. I pun ada tempat peberet makan i sendiri kat area ni. Antaranya:

1. Kedai Makan Tengah Hari Depan Stesen Minyak Shell Seksyen 16 BBB.

Kat sini mmg best makanan lauk dia waktu tgh hari. Banyak pilihan lauk. Ada dua kedai depan Shell ni. I suka yg kedai nama ada perkataan Bendang ke Sawah tu. Kalu depan shell, kedai tu sebelah kanan. Harga pun murah. I letak ayam goreng besar juga, sambal belacan, kuah kari, sayur banyak juga, telur masin dan begedil baru rm7.00. Sampai nak tutup polisterin tu terkeluar luar lagi nasi dan lauk. Kalu kt KL, maunya rm12.00 lebih. Pic kat bawah i ambik sendiri lepas beli ari tu. hihi.  Banyak kan. Tapau je.



 2. Kedai Makan Mohd Chan Abdullah Seksyen 9 Bandar Baru Bangi

Yess. Sini lah tempat makan cina yg halal i suka makan.I selalu makan Wantan Mee Roasted Ayam dan airnya lak Hong Kong Milk Tea Iced. Mmg sodap. Harga pun berpatutan.Staf dia pun mesra. Dim Sum Ayam dia pun sodap. Ada macam2xx Dim Sum lagi macam Dim Sum Thai. Cendawan etc. Ada lagi makanan cina lain tapi i selalu order yg dua ni je. Pernah gak makan nasi ayam dia. Tapi i lagi suka wantan mee, hong kong milk tea dan dim sum ayam. hihi. Ni link website kedai ni . http://www.mohdchan.com.my/v3/#home


3.  Mee Tarik Warisan Asli Bangi Sentral, Seksyen 9 Bandar Baru Bangi

Kalu kat sini lak, i juz suka Lament Soup dia je.Rasa dia mmg sodap sangat. Mmg rasa kelainan sup tu dengan sayur dan sup panas2x tu. Ni link kedai dia.http://www.meetarik.com/



 Ada lagi tempat lain tapi i jarang pergi.  Hihi. Yang penting kita puas apa kita makan dan konyang. hehehe.




4 ulasan:

  1. kedai makan anje!! you should try nasi beriani nyummy!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kedai makan anje mmg best. Selalu penuh customer kat kedai tu. Hihi.. mmg sodap nasi beriani dia. hihi.. :D

      Padam
  2. Aah sedap sgt. hihi. Syukur alhamdullilah. :D

    BalasPadam